Direktlänk till inlägg 4 november 2012
Kanske inte så himla juligt men så våldsamt gott att det platsar i juletider ändå.
Bakade sats nummer 2 idag och den blev faktiskt ännu bättre!
Receptet hittade jag i en amelia (nyligen) men jag tyckte nog att mjölmängden behövde justeras...
25 g färsk jäst
2 tsk salt
½ tsk socker
3 dl morotsjuice
1 morot, skalad och finriven
5+1 dl vetemjöl (5 till degen & 1 till utbakning) Jag använde nog nästan det dubbla...
1½ dl pumpakärnor (1 i brödet och ½ som garnering)
1 ägg till pensling
Smula ner jästen i en bunke tillsammans med saltet och sockret.
Värm morotsjuicen så den blir fingervarm, häll över jästen och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt den rivna moroten, pumpakärnorna och mjölet i omgångar TILLS DEN ÄR HANTERBAR!
Låt jäsa under bakduk i en timme. (Tips är att ställa i mikron-AVSTÄNGD-för där är det garanterat dragfritt)
Dela upp i bullar (ca 15 st) och lägg dom tätt ihop på bakplåtspappersklädd plåt.
Jäs under bakduk ytterligare 45 minuter.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö pumpakärnor över.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Jepp, detta hamnar garanterat på mitt julbord
//Ulle
...med kanske något mindre traditionsenlig musik...
Världens bästaste gula varelser är såklart fyllda med julkänsla: //Ulle ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||||
|