Direktlänk till inlägg 19 november 2012
Igår blev det en riktigt fancy efterrätt som jag ville prova på nåt nytt och då blev det pepparkakscheesecake.
Jäkligt gott blev det
Receptet blir lagom till 4 portionsformar
15 st pepparkakor- mixas till smulor
25 g smör som smälts och blandas med
½ msk socker
Blanda med smulorna och använd hälften att täcka formarnas bottnar.
Vispa 1 äggula med
½ dl socker,
½ tsk vaniljsocker och
100 g Philadelphiaost i en bunke.
Vispa 2 dl vispgrädde i en annan bunke och vänd sen ner i äggsmeten.
Fördela drygt hälften av smeten i formarna och använd sen den kvarvarande smulblandningen till ett lager.
Toppa med resten av smeten.
Ställ in i frysen minst 4 timmar och ta fram en liten stund innan servering.
Jag serverade med granatäppelkärnor och det var faktiskt en riktigt fullträff
(Man kan dubbla allt i receptet för att göra i springform men då ska det vara 3 äggulor)
Den här blir nog garanterat gjord igen!
//Ulle
...med kanske något mindre traditionsenlig musik...
Världens bästaste gula varelser är såklart fyllda med julkänsla: //Ulle ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||||
|